Diviziile FIRST LEGO League

Despre FIRST LEGO League

FIRST LEGO League este un program dedicat copiilor și tinerilor (4 – 16 ani), ce are ca scop introducerea acestora în lumea fascinantă a științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii (STEM) printr-o abordare practică, distractivă și captivantă. Participanții la FIRST LEGO League dezvoltă abilități de rezolvare a problemelor din lumea reală în cadrul unui program global de robotică, ce îi ghidează și ajută pe elevii și profesorii de astăzi să construiască împreună un viitor mai bun.

În cadrul FIRST LEGO League, elevii sunt antrenați în experiențe STEM practice prin care își construiesc încredere, dezvoltă cunoștințele și obiceiuri de învățare. Cele trei divizii ale FIRST LEGO League inspiră tinerii să experimenteze și să-și dezvolte gândirea critică, programarea și abilitățile de proiectare printr-o abordare practică a învățării STEM și roboticii.

Diviziile FIRST LEGO League

Începând cu Discover, continuând cu Explore și apoi trecând la Challenge, elevii vor înțelege elementele de bază ale STEM și își vor aplica abilitățile într-o competiție interesantă, construind în același timp obiceiuri de învățare, încredere și abilități de lucru în echipă.

4-6 ani

Acest program STEM, introductiv și vesel, aprinde curiozitatea naturală a micilor inventatori și îi ajută să deprindă obiceiuri de învățare prin intermediul activităților practice din sala de clasă și de acasă, folosind cărămizi LEGO® DUPLO®.

6-10 ani

În cadrul Explore, echipele se concentrează pe elementele fundamentale ale ingineriei, în timp ce explorează probleme din lumea reală, învață să proiecteze, să programeze și să creeze soluții unice realizate din cărămizi LEGO și motorizate de LEGO® Education WeDo 2.0 sau SPIKE Essential.

9-16 ani

Concurența prietenească sta la baza diviziei Challenge, unde echipele se angajează în cercetare, rezolvare de probleme, programare și inginerie – construind și programând un robot LEGO care rezolvă o serie de misiunile în cadrul unui meci de robotică.

Valorile fundamentale FIRST

Valorile fundamentale reprezintă temelia programelor FIRST®. Însușindu-și valorile fundamentale, participanții învață că beneficiul reciproc și concurența prietenească nu sunt obiective separate, iar întrajutorarea stă la baza lucrului în echipă.

Valorile fundamentale ale FIRST®:

  • Descoperire: Explorăm abilități și idei noi.
  • Inovare: Folosim creativitate și perseverență pentru a rezolva probleme.
  • Impact: Aplicăm ceea ce învățăm pentru a îmbunătăți lumea.
  • Incluziune: Ne respectăm unii pe alții și ne acceptăm diferențele.
  • Lucrul în echipă: Suntem mai puternici când lucrăm împreună.
  • Distracție: Ne distrăm și sărbătorim ce facem împreună!

Profesionalismul Demn (Gracious Professionalism® ) presupune faptul că echipele se vor întrece cu înflacarare ca să realizeze provocările, dar se vor aprecia și se vor trata cu respect unele pe altele. Adevăratul adversar este problema pe care încerci să o soluționezi — nu o altă echipă sau persoană. Profesioniștii demni îi vor da o mână de ajutor adversarului aflat la nevoie deoarece își doresc ca toată lumea să aibă șansa să concureze. Chiar și atunci când o echipă câștigă competiția, aceasta va evita să îi trateze pe ceilalți ca pe învinți.

Competiția cooperantă (Coopertition®) combină conceptele de cooperare și competiție. Coopetiția se bazează pe ideea că echipele pot (și trebuie!) să coopereze între ele chiar și atunci când concurează unele cu altele. Odată ce ai dobândit o abilitate, o transmiți altcuiva, astfel încât fiecare să poată să se descurce mai bine data viitoare. Aceasta dă sens competiției, stimulându-i pe toți să exceleze. Uneori asta însemna să împarți cu altă echipă o piesă de rezervă sau un încărcător de baterie astfel încât și ceilalți să poată participa la concurs. Îți vei da oricum silința să câștigi, însă nu pe seama altei echipe.

Întrebări?

Luați legătura cu noi! Vă ajutăm cu plăcere!

FIRST LEGO League în România este organizat la nivel național de către Asociația pentru educație STEM creativă (CRESTEM), în calitate de partener operațional, din anul 2016.

Newsletter